Raam, deur- en gevelprofielen zijn vaak onderhevige aan weersinvloeden, zon, atmosferische vervuiling etc. Vele nadelen zijn te bedenken wanneer er oude gevelelementen of kozijnen moeten worden verwijderd, denk hierbij aan steigers etc. Hierdoor ondervindt het publiek en zéker de gebruikers van een pand overlast van. In sommige gevallen kan de overlast zo groot zijn dat men tijdelijk moet verhuizen en dit brengt hoge kosten met zich mee.

Ons uitgangspunt is de bestaande gevel aan te pakken met een minimum aan overlast van de gebruikers van een pand. Wij werken (indien nodig) met een hoogwerker en zijn hierdoor enorm flexibel met zo weinig mogelijk verstoringen rondom het pand.

 

UITVOERING
Onze aanpak werkt als volgt, het verweerde oppervlak wordt eerst grondig gereinigd, hierna wordt er een kleurherstellende en permanente coating aangebracht. Met deze unieke coating krijgt uw pand een geheel nieuwe en frisse uitstraling en deze zal er weer geheel als nieuw uitzien. Bij deze methodiek komen er geen elektrische apparaten aan te pas en behoeft er niet geschuurd te worden om het oppervlak voor te behandelen. De gebruikers kunnen doorgaans zonder grote verstoringen gebruik blijven maken van het pand.

 

EIGENSCHAPPEN
Kunststof en aluminium kozijnen zijn in vergelijking met houten kozijnen onderhoudsarm, maar beslist niet onderhoudsvrij. Na verloop van tijd treedt (met name in de volle zon) vaak verkleuring op, vormt zich aanslag en ontstaan hierdoor lichte beschadigingen. Veel gebruikers kiezen ervoor om de oppervlakken met autowax te behandelen, dit is echter erg arbeidsintensief en voor korte duur. Met R.P.C® Coat  maken wij uw kozijnen weer als nieuw en geven hier een glansgarantie op voor jaren (5 tot 10 jaar).

 

EEN DUURZAAM ALTERNATIEF
R.P.C® Coat I leidt in meerdere opzichten tot een duurzaam resultaat. De coating heeft een lange levensduur (5 tot 10 jaar) door een hoge slijt- en kleurvastheid en vocht- en weerbestendigheid, de coating is tevens graffiti bestendig. De coating is eenvoudig te reinigen (heeft zelfs een”reinigende”werking) en kan bij eventuele schade eenvoudig plaatselijk worden hersteld. Tijdens het aanbrengen ontstaat nauwelijks hinder en behandelde kozijnen zijn na ca. 10 min. stofdroog (na 5 uur volledig uitgehard).

R.P.C® Coat I is bestand tegen UV straling, alle weersinvloeden, chemicaliën, corrosieve zouten en vele andere stoffen. De coating vermindert het onderhoud. Een glad oppervlak minimaliseert aanhechting van vuil, stof, schimmels en algen. Daardoor is het gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het product is zeer flexibel, het krimpt en zet uit samen met het materiaal waarop het is aangebracht.